Atolye

Diorama base ,Blacktop ,Asfalt yol

asfalt_canon (1)

Bu bir diorama değil sadece örnek bir çalışmadır asfalt ve yol çalışmasına örnek olarak yapılmıştır.Diorama zemini olarakta düşünebilinir .

Denemek isterseniz

dilediğiniz bir malzemenin üzerine ister ahşap ister plastik ister strafor vb…

ince kum 1 su bardağı

tutkal yarım su bardağı

koyu siyah akrilik boya (koyu siyah olacak )hepsini karıştırın spatula ile yayınız şekil vermek çatlak yapmak yada eskitmek için 1 saat zamanınız var

ucuz ve basit malzemeler..

kurumasına yakın çalışmanızın üzerine kalın zımpara kağıdını bastırın ve çekin yani doku elde ediniz .

En sık sorulan sorular:

Kullandığım Malzemeler nelerdir?

Kokusuz kurudugunda şeffaflaşan her tutkal işinizi görür ve ben defalarca her yazımda vardır su bazlı boya akrilik dışında başka boya kullanmıyorum  aynı malzemeler ile çalışıyorum ,kozmetiğe inanmadığım gibi boyalardada tercihim herzaman su bazlı boyalar olacaktır ben alerjik bünyeli biriyim ellerimdende anlaşılacağı gibi tırnağıma bile zarar  vermeyen, kokusuz ürünler seçtiğim için bunu önemsemeyen insanlar için çokta farketmez ama ben solvent bazlı malzeme kullanamam  !ilk defa malzeme alacak insanlar ne almalı :evde çalışılıyorsa  evde ki diğer yaşayanlarıda önemsemek adına aslında kokusuz ürünler tercih edilmeli,piyasada  çok tutkal var ben çok fazla kullanıyorum tercihim herdaim kokusu olmayan ,yarı mat,  ve en önemli konu kuruduğunda şeffaflaşan bir tutkaldır , bu özellikleri olmayan bir tutkalı asla tercih etmem  üzerinde yazar zaten alırken lütfen dikkat .

Kullandığım tutukal (südor)  boyalar ile su bazlı dediğimiz akrilik boyalardır (su ile inceltilebilen boyalar)

çiçek tutkalı diyede bilinir .

hassas ve alerjik bir bünyeniz yok ise maske ile çalışabiliyorum derseniz ortamınız vede atolyeniz havalandırmaya uygun ise elbete dilediğiniz boya kullanabilirsiniz ben bana sorulan sorulara cevap yazıyorum.

sovent bazlı yada içerikli boyalar ..

Boyada kullanılan solventlerin birinci görevi boyay a sürülebilir veya püskürtülebilir bir kıvam sağlamak ve boyanın uygulanmasından sonra uçup giderek boyanın yüzeye ince birtabaka halinde yapışmasını sağlamaktır ve sonuç mükemmel olur özellikle maketçilerin kullandıkları boyalardır .

 

ancak aşağıdaki gibi bir görüntü elde etmek için su bazlı boya kullanmak gerekir siyah akrilik bir boya yeterlidir.

 

 

 

 

 

asfalt_canon (9)

asfalt_canon (16)

asfalt_canon (14)

Diorama nedir ?

 

Diaroma;  genel olarak bir anın modellenmesidir. Belli bir ölçeğe bağlı kalınarak, tarihteki bir anın veya insanın kendi hayal gücüne dayanarak oluşturduğu bir sahnenin 3 boyutlu model olarak canlandırılmasıdır. Çalışma ne kadar gerçekçi olursa, olayın inandırıcı ve etkileyici yönü o derece başarılı olur. Sanatçı iç dünyasını,  onu etkileyen bir anı, her ne kadar ölçek olarak küçük kullansa da, hikaye ve anı her zaman büyük olur. Ben kağıdı hayal gücüm ile şekillendirip masal anlatıyorum. Bunun adı  DİORAMA (Canlandırma)

diorama çalışırken malzemenin önemi yoktur Canlandırmanın ,konunun gerçekçiliğidir önemli olan .

 

Diorama 3 boyutlu bir çalışmadır sağ görünmez yada arkasını kimse görmez gibi bir  düşünce yanlıştır sanatçı veya modelci  diorama çalışırken  3 boyutlu bir çalışma yaptığını unutmamalı ve çalışmasını tam boyamalıdır .

asfalt_canon (6)

nikon_asfalt (14)

nikon_asfalt (21)

route_yol_asfalt_diorama (1)

 

 

Sanatsal değer taşıyan hobilerin sağ beyni etkin kullanarak duygusal zekayı geliştiren, kişiyi stresten arıtan, pozitif duygular oluşturan, odaklanma ve konsantrasyon artıran pek çok önemli etkisi olduğu bilim insanları tarafından kanıtlanmıştır. Hobi, çoğu zaman bir meditasyondur, kendi başına kalmaktır, yaratmaktır, kişinin ruhunu okşaması ve çok daha fazlasıdır.Hobi sahibi olmak, yaşama renk katar, tat katar, yaratıcılık ve özgürlük katar. İçinizdeki çocuğu besler, size mutluluk verir.

Diorama da asıl mesele anı canlandırmaktır en zor kısmı da budur. Aynen yemek yapmak gibi; tüm malzemeleri aldık, doğradık, hazırladık tencere hazır, tarif belli sıra tüm bunları birleştirip pişirmekte ve lezzete ulaşmaktadır. Diorama da bu misal, hatta o kadar benzetirim ki dioramayı yemek yapmaya, bazen görüntü güzel olur ama tadı yoktur hani yemekteki tuzun azlığı gibi. İşte yemekte nasıl görüntü güzel olsa da tuz azsa yemeğin lezzeti olmaz, bazen diorama bitince de bir şeyler eksik dediğim şey aynı yemeğin tuzu gibi gibidir dioramanın ruhudur. Bu işte görüntü güzelliği her zaman yeterli değildir, iyi bir Diorama göze hitap ettiği kadar insanın ruhuna da hitap edebilmelidir.

 

 

Buda farklı bir zemin çalışması ,sistem aynı ama kum yerine nişasta ekliyorum bildiğiniz buğday nişastası siyah boya vede beyaz ekeledinizmi gri

renk elde edersiniz .soruları olanLar eğer yukarıda cevabı yok ise yorum olarak yazarlarsa cevaplarım toplu cevap olmuş olur.

 

pist_handmade (8)

pist_handmade (6)

Granül kahve ile eskitme …

papercutter_handmade_paper2

 

 

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir